Polityka prywatności

Wszystkie osoby odwiedzające stronę https://www.hyta.pl uprzejmie informujemy o tym kto, w jakim celu, w jaki sposób przetwarza i jak długo ich dane osobowe oraz jakie uprawnienia im przysługują w związku z przetwarzaniem danych osobowych.

1. KTO JEST ADMINISTRATOREM DANYCH OSOBOWYCH?
Administratorem przekazanych nam danych osobowych (ADO), jest firma KIK Architekci Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą we Wrocławiu (50-217), ul. Pomorska nr 55 lok. 8, REGON: 380774112, NIP: 8982244089, KRS: 0000740063 – właściciel i administrator strony dostępnej pod adresem internetowym https://www.hyta.pl (dalej „Hyta.pl”).

2. SKĄD POCHODZĄ DANE OSOBOWE?
Podstawę przetwarzania danych stanowi:
1) dobrowolna zgoda, przed skontaktowaniem się z Administratorem (e-mail lub formularz kontaktowy) zostaniesz poproszony o wyrażenie zgody na przetwarzanie danych;
2) umowa, której stroną jest osoba, której dane dotyczą lub podjęcie działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy.

3. JAKI JEST CEL PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH?
Dane osobowe są przetwarzane w celach:
1) kontaktowania się z osobą, której dane dotyczą i prowadzenia korespondencji w odpowiedzi na zapytanie przesłane do nas przy pomocy formularza kontaktowego lub wiadomości e-mail;
2) realizacji zawartej z nami umowy lub w celu podjęcia działań przed zawarciem umowy, na żądanie osoby, której dane mają być przetwarzane;
3) wysyłki newslettera na wskazany adres poczty e-mail, w przypadku wyrażenia przez osobę, której dane dotyczą stosownej zgody na przesłanie informacji handlowej.
Zakres przetwarzanych danych określony jest treścią kierowanych zapytań.

4. CZY PODANIE DANYCH OSOBOWYCH JEST KONIECZNE?
W każdym przypadku przekazanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niekiedy niezbędne np. w przypadku woli zawarcia umowy lub podjęcia działań zmierzających do jej zawarcia.

5. KIEDY MOŻNA WYCOFAĆ SWOJĄ ZGODĘ NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH?
Zgodę na przetwarzanie danych osobowych, może być wycofana w dowolnym momencie.
Jest to możliwe poprzez nawiązania kontaktu za pomocą formularza kontaktowego lub poprzez adres e-mail:
admin@hyta.pl. W przypadku zapisania się na subskrypcję newslettera w stopce każdego wysłanego newslettera można anulować subskrypcję. Subskrybenci, którzy wypiszą się samodzielnie z newslettera zostaną trwale wykasowani z naszej bazy danych subskrybentów.

6. JAKIE PRZYSŁUGUJĄ UPRAWNIENIA WOBEC ADMINISTRATORA DANYCH OSOBOWYCH W ZAKRESIE PRZETWARZANYCH DANYCH?
Administrator gwarantuje spełnienie wszystkich praw wynikających z RODO, tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich przenoszenia, prawo do wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, a także prawo do cofnięcia zgody, jeżeli dane osobowe przetwarzane są na podstawie zgody. Osobie, której dane są przetwarzane przysługuje również prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli uzna, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia Parlamentu Europejskiego o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r.

7. KOMU UDOSTĘPNIAMY DANE OSOBOWE?
W przypadku, gdy jest to konieczne do wykonania umowy dane osobowe mogą zostać przekazane odbiorcom zewnętrznym, takim jak: doradcy, kurierzy, banki, dostawcy IT, ubezpieczyciele, biuro rachunkowe, kancelarie prawne, firma hostingowa, serwis IT. Ewentualne przekazanie danych do państwa trzeciego odbywa się wyłącznie, gdy odpowiedni poziom zabezpieczeń został zatwierdzony przez Komisję Europejską, na wewnętrzne potrzeby administratora.

8. JAK DŁUGO PRZECHOWUJEMY DANE OSOBOWE?
Dane osobowe będą przechowywane przez okres, w którym posiadają przydatność do celu, w jakim zostały zebrane, nie krócej jednak niż przez okres przedawnienia wzajemnych roszczeń, okres przez który administrator zobowiązany jest przetwarzać dane na podstawie obowiązujących przepisów prawa, w zależności, który z tych
okresów będzie trwał najdłużej, a w przypadku danych przetwarzanych na podstawie zgody nie dłużej niż do czasu jej odwołania.
W przypadku zawarcia umowy dane osobowe będą przetwarzane przez okres trwania umowy i nie dłużej niż rok po upływie terminów zgłaszania wszelkich roszczeń wynikających z zawartych umów. Powyższe nie dotyczy dokumentacji księgowej, której okres przechowywania wynika z przepisów prawa.
Jako Administrator danych osobowych dbamy o bezpieczeństwo udostępnionych nam danych osobowych i zapewniamy, że dane te są zabezpieczone przed dostępem osób nieupoważnionych, a także przed innymi przypadkami ich ujawnienia albo utraty oraz przed zniszczeniem lub nieuprawnioną modyfikacją wskazanych danych oraz informacji, poprzez stosowanie odpowiednich zabezpieczeń technicznych i organizacyjnych.

9. JAK UZYSKAĆ WIĘCEJ INFORMACJI O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH?
Prosimy o kontakt z nami drogą elektroniczną – admin@hyta.pl

10. POLITYKA COOKIES
Ciasteczka (ang. cookies) – niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie użytkownika (zazwyczaj na twardym dysku). Domyślne parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu mierzenia ruchu użytkownika na stronach za pomocą kodu Google Analytics więcej informacji o plikach cookies w Google Analytics można znaleźć na stronie: http://www.google.pl/intl/pl/analytics/privacyoverview.html. Ponadto, mogą służyć zapamiętywaniu braku zgody na wyświetlanie w przyszłości niektórych treści, mierzeniu skuteczności (śledzenie konwersji) prowadzonych akcji na rzecz firmy, np. w sieci reklamowej Google, programach partnerskich, sieciach afiliacyjnych, a także dopasowaniu treści reklam emitowanych w sieci reklamowej Google (remarketing) więcej szczegółowych informacji o plikach cookies wykorzystywanych w sieci reklamowej Google można znaleźć na stronie: http://support.google.com/adwords/answer/2407785.

Cookies wykorzystywane są także do dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb takich jak tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, a także w celu utrzymania sesji użytkownika (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie ponownie wpisywać loginu i hasła.

Stosujemy pliki cookies „stałe” oraz „sesyjne”. Pliki cookies „stałe” pozostają w przeglądarce internetowej urządzenia do czasu ich usunięcia przez użytkownika bądź do z góry ustalonego czasu określonego w parametrach pliku cookies. “Sesyjne” pliki cookies pozostają w przeglądarce do momentu jej wyłączenia lub wylogowania się ze strony internetowej na której zostały zamieszczone.

W ramach strony stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych na stronie, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania na stronie;
b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania na stronie;
c) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych;
d) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
e) „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z nami reklamodawców oraz partnerów.

Rezygnacja z plików cookies będzie dotyczyła wyłącznie konkretnej przeglądarki, co oznacza, że takie działanie będzie musiało zostać podjęte w przypadku każdej przeglądarki z osobna używanej na tym samym lub innym urządzeniu.
Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

POROZMAWIAJMY O TWOICH PLANACH

Pozostańmy w kontakcie

Masz pytania odnośnie naszych projektów lub trybu pracy? Nie możesz się zdecydować? Zadzwoń albo napisz do nas maila! Odpowiemy na wszystkie Twoje wątpliwości i doradzimy najlepszą opcję.

Siedziba

KIK Architekci sp. z o.o.
ul. Pomorska 55/8
50-217 Wrocław

Tel: +48 785 035 035

© Copyright 2020 HYTA.PL
Wizualizacje na stronie mają charakter poglądowy.